Το άνοιγμα ενός καταστήματος καφέ δεν είναι τόσο εύκολο όσο εμφανίζεται, αλλά ένας πλήρης κατάλογος εξοπλισμού καφέ μπορεί να σας ξεκινήσει.

Η κατανάλωση καφέ εξακολουθεί να αυξάνεται και η αγορά έχει συνεχή ανάγκη για περισσότερες πηγές προϊόντων, τοπικό καφέ και είδη αρτοποιίας.

Η διατήρηση του κόστους παραγωγής όσο το δυνατόν χαμηλότερα μπορεί να απαιτήσει την εξεύρεση μια μεγάλη, τοπική roaster σε μια λογική τιμή για να κάνει ένα υψηλής ποιότητας προϊόν. Θα πρέπει επίσης να γίνει μια έρευνα καφέ, μαθαίνοντας για τις τάσεις της κατανάλωσης καφέ, προμηθευτές χονδρικής πώλησης καφέ και πού να πάρετε το καλύτερο εξοπλισμό καφενείο στην αγορά.Για τους τελευταίους, σας έχουμε καλύψει. Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα εξοπλισμού καφέ για να ξεκινήσετε:

1. Καφετιέρα αυτόματου βρασμού

Ο μαύρος καφές θα αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των πωλήσεων του καταστήματός σας, θα θελήσετε να έχετε μια μηχανή καφέ που τραβά το βάρος του. Τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια μηχανή καφέ; Πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να παράγει μια υψηλή ποσότητα καφέ την ημέρα, αρκετά γρήγορη για να καλύψει τη ζήτηση στις πιο δραστήριες ώρες για τους πελάτες (συνήθως πρωινά) και αρκετά μεγάλη για να παράγει σημαντικές παρτίδες καφέ την μέρα.
Οι περισσότερες καφετέριες διαθέτουν πολλαπλές καφετιέρες που κάνουν πολλαπλές μίξεις ταυτόχρονα. Απλά θυμηθείτε να μην πιέσετε τον εαυτό σου πάρα πολύ. Οι πιο επιτυχημένοι ιδιοκτήτες καφέ προτείνουν να διατηρούν τρία ή τέσσερα μείγματα σε μια στιγμή, για απλότητα διατηρώντας ταυτόχρονα ποικιλία.

2. Μια μηχανή εσπρέσο υψηλής ποιότητας

Οι περισσότεροι καφέδες που οι πελάτες σας είναι πιθανό να παραγγείλουν έχουν ένα στοιχείο εσπρέσο, είτε από μόνο του είτε σε συνδυασμό με το γάλα με ατμό, έτσι θα χρειαστείτε μια εξαιρετική μηχανή εσπρέσο. Δυστυχώς, η αγορά της βιομηχανικής μηχανής εσπρέσο είναι μεγάλη και ορισμένα από τα μηχανήματα υψηλότερης ποιότητας μπορούν να αλλάξουν τον προϋπολογισμό σας, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβετε τι κάνει μια καλή μηχανή εσπρέσο και πώς να ψωνίσετε έξυπνα για να έχετε την καλύτερη αξία όταν κάνετε την αγορά.

3. Μύλος καφέ

Δεδομένου ότι τα περισσότερα καταστήματα καφέ έχουν τους δικούς τους κόκκους καφέ για την φρεσκάδα του καφέ τους, θα θελήσετε να αλέσει το δικό σας αμέσως πριν από κάθε φλιτζάνι καφέ..Αυτό σημαίνει την προσθήκη ενός βιομηχανικού μύλου καφέ στη λίστα εξοπλισμού καφέ σας. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν συνήθως ότι ο σωστός μύλος μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην γεύση και το άρωμα του καφέ σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επενδύσετε στον σωστό μηχανισμό άλεσης.

4. Γάλα και νερό

Ενώ δεν είναι τεχνικά “εξοπλισμός” τα σωστά υγρά που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν τον καφέ μπορεί να κάνουν μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα των προϊόντων σας.

Γάλα: Αν νομίζετε ότι το γάλα δεν ποικίλλει, τότε κάνετε λάθος!
Νερό: Εδώ συνδέεται ο εξοπλισμός καφέ: ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος στον κατάλογό σας για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος εσπρέσο και να βελτιώσετε τη γεύση του καφέ σας, γεγονός που, παρεμπιπτόντως, είναι 98% νερό. Εάν η περιεκτικότητά σας σε ανόργανα συστατικά είναι πολύ υψηλή, μπορεί να καταστρέψει τον εξοπλισμό σας. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος.

5. Ψυκτικό σύστημα

Όταν ανοίξετε την καφετέρια σας, θα έχετε τα τρόφιμα για να κρατήσει φρέσκα και  γαλακτοκομικά προϊόντα για να τα βάζετε στο ψυγείο. Αυτό απαιτεί ψύξη, τόσο σε προθήκες και μονάδες μετρητή ψυγείου πίσω από το μπαρ. Η ψύξη πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του καφέ σας. Άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό; Πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστο, αλλά αρκετά βελτιστοποιημένο ώστε οι baristas να φτιάξουν γρήγορα τα ποτά των πελατών.
Θα θέλετε επίσης τις βιτρίνες και άλλες μονάδες ψύξης για να είναι μέσα στο δωμάτιο και να μην θέτουν σε κίνδυνο τις βελτιωμένες περιοχές του μπαρ.
Ανεξάρτητα από το είδος του καφέ ή του φαγητού που αποφασίζετε να εξυπηρετήσετε στην καφετέρια σας, ένα ψυκτικό σύστημα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του εξοπλισμού σας.

6. Εμπορευματοκιβώτια, Αντλίες και  Διάφορα

Δεδομένου ότι οι καφετέριες απαιτούν τη χρήση ενός μεγάλου όγκου προϊόντων και μια τεράστια ποικιλία από επικάλυψη ποτών, πρέπει να έχετε το υλικό για την αποτελεσματική χρήση και αποθήκευση αυτών των αντικειμένων. Αυτό σημαίνει ότι οι αντλίες για όλα τα σιρόπια, τα κιβώτια και τα κιβώτια για την εύκολη αποθήκευση των κόκκων καφέ κοντά στις καφετιέρες σας, καθώς και απλές απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα αποθήκευσης που μαστίζουν κάποιες καφετέριες. Αν δεν έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα αποθήκευσης, η επιχείρησή σας θα λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά, οδηγώντας εσάς και τους υπαλλήλους σας σε τρέλα, καθώς και μειωμένα κέρδη μακροπρόθεσμα. Συνεργαστείτε με έναν τοπικό ή αξιόπιστο έμπορο εφοδιασμού εστιατορίων, αγοράστε χύμα και σχεδιάστε το σύστημά σας προσεκτικά και αποτελεσματικά.

7. Φούρνοι, τοστιέρες και συσκευές που χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα

Εάν η καφετέρια σας διαθέτει μια μικρή ποικιλία από ζεστό φαγητό, θα χρειαστείτε έναν αξιόπιστο τρόπο για να προετοιμάσετε γρήγορα το φαγητό σας, ώστε να μην κρατάτε την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας σας. Τα περισσότερα καταστήματα σερβίρουν σάντουιτς, πρωινό ή γλυκά, τα οποία θα απαιτήσουν είτε τοστιέρα είτε κάποιο άλλο σκεύος. Αν έχετε κατεψυγμένα σάντουιτς για πρωινό, θα θέλετε ένα γρήγορο αλλά συμπαγή φούρνο, στον οποίο θα έχουν εύκολη πρόσβαση οι baristas χωρίς να φράξουν ολόκληρη τη λειτουργία του μπροστινού χώρου.

8. Ράφια

Ένα από τα πιο υποεκπροσωπούμενα και υποεκτιμημένα αντικείμενα μιας λίστας εξοπλισμού καφέ είναι το κατάλληλο ράφι. Τόσο στο δημόσιο χώρο του καταστήματος, όσο και πίσω από τον πάγκο για την άνεση των baristas, το ράφι είναι απαραίτητο. Οι βολικές μονάδες ραφιών μπορούν να είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα καφενείο που δεν έχει χώρο για να επιτρέψει πολλά καθίσματα και φαίνεται γεμάτο και χαοτικό και ένα που είναι αισθητικά ευχάριστο. Επιπλέον, εάν οι baristas στο κατάστημά σας δεν έχουν σωστή αποθήκευση, τα βασικά στοιχεία θα πρέπει να αποθηκευτούν πιο μακριά, να βλάψουν την ικανότητά τους να παραμείνουν γρήγοροι και αποτελεσματικοί με τους πελάτες.
9. Καταψύκτες και αποθήκευση ψυχρού προϊόντος
Αν θέλετε να έχετε φαγώσιμα στην καφετέρια σας,  θα χρειαστείτε καταψύκτες, τόσο στο μπροστινό μέρος της καφετέριας όπου εργάζονται τα baristas σας, όσο και στο πίσω μέρος όπου αποθηκεύεται το απόθεμα.
10. Μπλέντερ